0
Fiskelasagnette på mørksej med pastapenne og bøllingsørasp

Fiskelasagnette på mørksej med pastapenne og bøllingsørasp

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bladselleriløgtomatsugomørksejfilet uden skind
1 min.
Rør tomatsovsen

Indstil ovnen på 200 grader under- overvarme uden varmluft.

Krydr fisken godt med salt, og gem den til senere.

Hak løg og bladsellerien groft, og overfør begge dele til en gryde med 1 tsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de er helt møre og gyldne.

Hæld tomatsugoen i gryden, og lad det simre, indtil man er klar til at bygge lasagnetten.

Smag til med salt og peber.

penne pasta
10 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

sødmælkBøllingsø osthvedemel
10 min.
Rør bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv halvdelen af osten i.

Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.

rasp
20 min.
Byg lasagnen

Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Fordel fisken udover bechamelsaucen, og dæk med den kogte pasta.

Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover og top med raspen.

Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten og raspen har fået godt med farve.

45 min.
Anretning

Lad lasagnetten hvile i ca. 15 min. før servering. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
14,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
66,6 g
heraf sukkerarter:
17,5 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
43,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?