Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm, krydr dem med salt på alle sider, og læg til side.
Pil det yderste lag af porren, og skræl persillerod og kartofler. Skær det hele i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg porren og persilleroden i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt 3 dl. vand pr. person samt bouillonen og kartoflerne. Lad retten simre ca. 10 min., indtil kartoflerne er helt møre.
Skær pitabrødet i grove tern, og rist dem på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person og revet hvidløg, indtil det får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Skyl dilden grundigt, afdryp for vand, og pluk bladene fra stilken.
Kom fisken i suppen, og lad den simre yderligere 30 sek. Hæld fløden i, og smag suppen til med salt og peber.
Hæld suppen i dybe tallerkener, og anret dild og croutoner henover.
Kommentarer og forslag til opskriften