Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak porre og hvidløg fint, og overfør det til en gryde (gem den grønne del af porren til anretning) med et godt skvæt olie. Steg det ved lav varme, indtil det bliver gyldent.
Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker, og krydr med salt.
Tilsæt kokosmælk til gryden med løg.
Bank lidt på roden af citrongræsset, og kom det i suppen. Tilsæt 1 dl. vand pr. pers., og lad det simre i 5 min.
Kog nudlerne som angivet på pakken. Sigt vandet fra, og skyl hurtigt under koldt vand.
Kom fisken i suppen, og lad den simre et par minutter, indtil den begynder at flage.
Smag suppen til med fiskesauce og citronsaft.
Fordel nudlerne i skåle, hæld suppen henover, og drys med den grønne top af porre.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften