0

Fiskesuppe med porre, fløde og brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

gulerodporre
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak porren og guleroden fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring.

bagekartofler
5 min.
Skær kartoflerne

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver.

grøntsagsbouillonfløde 9%
10 min.
Rør suppen

Hæld 2 dl. vand pr. person i gryden og tilsæt kartoflerne, fløden og bouillonen.

Få retten op at simre, indtil kartoflerne er møre.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Lav croutonerne

Skær brødet i små tern. Rist ternene t på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

20 min.
Skær fisken

Skær fisken i grove stykker og krydr med salt.

25 min.
Tilsæt fisken

Kom fisken i suppen og lad den simre i ca. 1 min., indtil fisken begynder at flage. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.