
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak porren og guleroden fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring.
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver.
Hæld 2 dl. vand pr. person i gryden og tilsæt kartoflerne, fløden og bouillonen.
Få retten op at simre, indtil kartoflerne er møre.
Skær brødet i små tern. Rist ternene t på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Skær fisken i grove stykker og krydr med salt.
Kom fisken i suppen og lad den simre i ca. 1 min., indtil fisken begynder at flage. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften