0
Fiskesuppe med sprød porre og creme frisk

Fiskesuppe med sprød porre og creme frisk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. per

Energi: 531 kcal

Fedt: 21,3g

Kulhydrat: 50g

Protein: 30,9g

Kostfibre: 8,15g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rødspættefiletgrøntsags bouillon
1 min.
Fisken

Sæt en gryde med 4 dl vand pr. person over varme og opløs bouillonen heri.

Skær fisken i 2x2 cm tern. Krydr ternene med salt og læg til side.

kartoflerfennikel med topporretimian
3 min.
Suppen

Skræl kartoflerne og skyl fennikel og porre. Kartoffel, fennikel og halvdelen af porren skæres i 1/2 cm tykke skiver. Resten af porren gemmes til senere.

Skyl timian.

Kom først kartofler i bouillonen og lad dem simre alene ved middel varme i 10 min. Tilsæt dernæst fennikel, porre og timian til suppen og lad det simre yderligere 5 min.

porrehvedemelolivenolie, EVOO
10 min.
Sprød porre

Mens suppen simrer, kan de sprøde porrer laves. Anvend en skarp kniv til at skære resten af porren i tynde ringe på ca. 2 mm - drys med lidt salt og vend rundt. Drys med hvedemel og vend rundt igen. Sørg for at alle porreringene er delt fra hinanden og at de er dækket med et tyndt lag mel. Kom 1 spsk. neutral olie pr person i en gryde eller pande. Når olien er varm tilsættes porrerne i olien. Når de er sprøde og gyldne, lægges de på et stykke fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Drys med lidt fint salt.

citron
25 min.
Fisken

Smag suppen til med salt og citronsaft og tilsæt fisken til suppen lige før der skal serveres. Rødspætten er så sart, at den vil blive tilberedt i den varme suppe i løbet af 30 sekunder.

creme frisksort peber
30 min.
Anretning

Anret i skåle med den sprøde porre, creme frisk og et godt skud peber.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.