Næringsfordeling pr. per
Energi: 531 kcal
Fedt: 21,3g
Kulhydrat: 50g
Protein: 30,9g
Kostfibre: 8,15g
Sæt en gryde med 4 dl vand pr. person over varme og opløs bouillonen heri.
Skær fisken i 2x2 cm tern. Krydr ternene med salt og læg til side.
Skræl kartoflerne og skyl fennikel og porre. Kartoffel, fennikel og halvdelen af porren skæres i 1/2 cm tykke skiver. Resten af porren gemmes til senere.
Skyl timian.
Kom først kartofler i bouillonen og lad dem simre alene ved middel varme i 10 min. Tilsæt dernæst fennikel, porre og timian til suppen og lad det simre yderligere 5 min.
Mens suppen simrer, kan de sprøde porrer laves. Anvend en skarp kniv til at skære resten af porren i tynde ringe på ca. 2 mm - drys med lidt salt og vend rundt. Drys med hvedemel og vend rundt igen. Sørg for at alle porreringene er delt fra hinanden og at de er dækket med et tyndt lag mel. Kom 1 spsk. neutral olie pr person i en gryde eller pande. Når olien er varm tilsættes porrerne i olien. Når de er sprøde og gyldne, lægges de på et stykke fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Drys med lidt fint salt.
Smag suppen til med salt og citronsaft og tilsæt fisken til suppen lige før der skal serveres. Rødspætten er så sart, at den vil blive tilberedt i den varme suppe i løbet af 30 sekunder.
Anret i skåle med den sprøde porre, creme frisk og et godt skud peber.
Kundekommentarer ()