0
Fivespice okse med bagte søde kartofler og fennikel/mynte salat

Fivespice okse med bagte søde kartofler og fennikel/mynte salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Søde kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skrub eller skræl kartoflerne, skyl dem grundigt, og skær dem i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne er møre og gyldne i farven. 

fennikel med topmyntehvidløgappelsinsort pebereddike
10 min.
Salaten

Skyl fenniklen og mynten grundigt, og afdryp begge dele for vand. Skær stokken fra fenniklen, og skær den i så tynde skiver som muligt på den lange led med en skarp kniv eller et mandolinjern. Overfør fenniklen til en skål, og vend den godt rundt med salt, peber, 1/2 spsk. olie pr. person, appelsinsaften, lidt eddike og lidt fintrevet hvidløg. Pil bladene fra stilken på mynten, og hak dem groft. Vend dem i salaten lige før servering. 

 

sous vide oksekødfive-spice*
20 min.
Kødet

Skær kødet i tykke skiver, og krydr det med krydderiblandingen. 

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk olie pr. person. i ca. 3 min. på hver side, indtil det får en flot stegeflade. Tag kødet af panden, varm bouillonen fra kødet lidt op i panden, og hæld det udover kødet.

30 min.
Anretning

Servér kødet med de søde kartofler og fennikelsalaten. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
523 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
59,7 g
heraf sukkerarter:
36,4 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
13,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?