0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start dagen med at skære 3 skiver franskbrød og lad dem ligge fremme og tørre.

1 time før du begynder på madlavningen, skal du komme 10 g tørrede kantareller i et glas vand.

Skræl bagekartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i lag i et tærtefad, og pensel hver lag med smeltet smør og krydr med salt og lidt peber. Læg folie over, og læg et tærtefad ovenpå igen, og stil noget tungt ovenpå.

Sæt det hele på grillen og giv det 20 minutter.

Imens gør du fisken klar.

Pensl et stort ildfast fad med smør. Læg fjæsing fileterne i fadet med skindsiden nedad og krydr med salt og peber. Skræl løget og skær det i tynde skiver, og svits dem i smør i en gryde til de er klare. Tilsæt kantarellerne og vandet de har ligget i blød i. Blend ansjos fileterne og tilsæt dem. Kom kapersene i. Hæld blandingen over fisken, og kom franskbrødsskiver som du har knus. Slut af med at drysse reven parmesan ost ovenpå.

Ved grillen

Fjern folien og tærteformen fra kartoffelfadet. Sæt fadet med fisken på grillen sammen med kartoflerne. Giv begge fade ca. 20 minutter indtil osten er smeltet ind i brødkrummerne.

Ved bordet

Server fjæsingen med kartoflerne og lidt grøn salat. Et glas kold hvidvin passer fint til.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.