Nærringsfordeling pr. person
Energi: 596 kcal
Fedt: 11,9g
Kulhydrat: 71,3g
Protein: 39,2g
Kostfibre: 18,5g
Tænd ovnen på 220°C. Skyl auberginen og læg den i ovnen hel på en bradepande med bagepapir på. Lad den bage i ca. 25 min til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den. Tag den ud af ovnen og skru ovnen ned på 120°C til fisken.
Træk skindet af auberginen og hak kødet groft med en kniv. Hvis du ønsker en finere konsistens kan du med fordel bruge en stavblender. Kom kødet i en skål og bland med baba ganoush krydderiet. Smag til med salt, revet citronskal og citronsaft. Hvis du laver mad til færre end 3, skal du ikke bruge al citronen.
Læg fisken i et ovnfast fad der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt på begge sider. Læg den til side indtil auberginen er bagt færdig.
Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den hele tiden løbende. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.
Opløs ½ tsk salt i 1 spsk eddike pr. person.
Pil løg, halvér det og skær det så tyndt som muligt.
Skyl korianderen grundigt og dryp det godt af. Hak stilkene fint og gem bladene til anretning.
Vend løg, bønner, der er drænet for vand og korianderstilke til eddikeblandingen og smag til med evt. lidt ekstra salt eller eddike.
Dup fladbrødene med lidt vand og bag dem på en bageplade med bagepapir i ovnen i 1 minut, lige før de skal serveres. Når de har bagt, kan de med fordel lægges i et klæde, der lukkes til, så de holder sig varme og bløde lidt længere.
Spred en god klat baba ganoush ud på fladbrødet med fisken fordelt godt og top med bønner og friske korianderblade.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()