0

Fladbrød med rosenkål, fennikel, Gruyere og tørsaltet bacon (6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rør gær, sukker, 1 tsk. salt og 1 spsk. olie ud i det lunkne vand og tilsæt melet af flere omgange til dejen er blød, men fast. Ælt dejen rigtig godt igennem til den er smidig og stil den til hævning i en times tid. Trim imens alle grøntsagerne og snit dem i fine tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og rist løgene gyldne. Skru ned og lad dem karamellisere let, ca. 10 min. Kom dem i en skål og lad dem køle lidt af. Kom fennikel, rosenkål, Gruyere og 3 spsk. olie i skålen, krydr med salt og peber og vend det hele godt sammen. Slå dejen ned, del den i to og rul hver halvdel ud til ½ cm tynde rektangulære bunde – de må gerne være lidt rustikke i formen. Læg bundene på papirklædte bageplader, pensl med et tyndt lag olie og spred fyldet ud i et tyndt lag ovenpå. Læg baconskiverne ovenpå og riv lidt parmesan henover. Krydr med lidt ekstra peber og bag ved 225 grader i ca. 25 min. til bundene er gyldne og sprøde. Skær dem i stykker, dryp evt. med lidt chiliolie og server straks som appetizer eller som tilbehør til fx en pastaret.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?