Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær auberginen i mundrette stykker, riv halvdelen af hvidløget i og bland med godt med salt og peber. Spred auberginen ud på bagepladen og bag i ca. 10-15 min., indtil auberginen er blevet helt mør og har fået lidt farve. Rør lidt rundt undervejs.
Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt resten af hvidløet, revet citronskal, krydderiblandingen, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra kikærterne, indtil humusen har den foretrukne cremede konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hak agurken groft og kom i en skål sammen med yoghurten. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt.
Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.
Bag brødene som angivet på emballagen.
Byg fladbrødene med kødet, auberginen, yoghurten og humusen.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kommentarer og forslag til opskriften