0

Fladbrød med stegt kylling, humus, aubergine og yoghurtdressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginehvidløg
1 min.
Bag auberginen

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær auberginen i mundrette stykker, riv halvdelen af hvidløget i og bland med godt med salt og peber. Spred auberginen ud på bagepladen og bag i ca. 10-15 min., indtil auberginen er blevet helt mør og har fået lidt farve. Rør lidt rundt undervejs.

kikærterhummus krydderiblandingcitron
10 min.
Rør humusen

Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt resten af hvidløet, revet citronskal, krydderiblandingen, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra kikærterne, indtil humusen har den foretrukne cremede konsistens. 

Smag til med salt, peber og citronsaft.

agurkgræsk yoghurt, 10%
15 min.
Rør yoghurten

Hak agurken groft og kom i en skål sammen med yoghurten. Smag til med salt og peber.

20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

Tortillawraps - fuldkorn
25 min.
Lun brødene

Bag brødene som angivet på emballagen.

30 min.
Anretning

Byg fladbrødene med kødet, auberginen, yoghurten og humusen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.