0
Flæskestegssandwich med rødkål og bløde løg

Flæskestegssandwich med rødkål og bløde løg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Bollerne

Hvis der laves mad til flere end 2 personer, skal ovnen forvarmes til 180 grader.

løgolivenolie, ekstra jomfrusalt
2 min.
Bløde løg

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden over ved middelhøj varme, og steg løgene i 2 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliseret og bløde. Krydres med salt.

rødt æbleagurkLys eddike
10 min.
Grøntsagerne

Skyl æblet og agurken grundigt, og afdryp for vand. Skær agurken i tynde skiver, og vend dem i lidt salt. Når væsken fra agurkerne er trukket lidt ud, tilsættes 2 spsk. lys eddike pr. person. Lad agurkerne sylte i eddiken indtil servering.

Snit rødkålen så fint som muligt og vend det godt i salt og lidt lys eddike.

For at æblet ikke skal oxidere og blive brunt, skæres det i store tynde skiver, lige før der skal serveres.

Sous vide, mør grisenakkeolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i tykke skiver, og steg det på den ene side i ca. 1 min. i ½ spsk. olie pr. person, indtil det får en flot karamelliseret overflade.

brioche burgerboller
25 min.
Bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken, eller rist dem på en tør pande.

rødkål
30 min.
Anretning

Anret fyldet i bollen evt. på en god klat mayonnaise, og top med rødkål. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
28,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,6 g
Kulhydrat:
49 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
27,9 g