0
Flæskestegssandwich med sprøde kartofler og rødkålsråkost med tranebær og æbler

Flæskestegssandwich med sprøde kartofler og rødkålsråkost med tranebær og æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 15 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flæskesteg (kamsteg) med ridset svær
1 min.
Flæskesteg

Skær sværene fri fra hinanden helt ned til kødet, men pas på at du ikke skærer ned i selve kødet. Kom stegen i AF skuffen med sværsiden nedad og kom nu kogende vand i beholderen af airfryeren, til sværene netop er dækket med vand.

Sæt flæskestegen i din airfryer ved 200 grader i 20 min. Tag stegen ud og vend den med sværene opad. Drys stegen med generøse mængder salt, og gnid det ind i sværen, således at det meste kommer ned i rillerne imellem sværene. 

Kom stegen i airfryeren nu med sværsiden opad ved 180 grader i 50-60 min. Tag stegen ud, og lad den hvile i MINDST 15-20 min., inden du skærer.

Du skal IKKE dække den til med sølvpapir eller andet. Den skal blot stå lunt.

tørrede tranebærrødkål
2 min.
Rødkålsråkost med tranebær og æbler

Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den så fint du kan - brug gerne et mandolinjern (undgå at snitte stokken med).

Kom den snittede kål i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug med dine hænder kålen grundigt sammen med saltet, og lad den hvile i 5 minutter. Kom ca. 1 spsk. god eddike pr person over kålen, og masser det ind i kålen. Kom de tørrede tranebær i sammen med fintsnittede æbler. Tilsæt også en 1/2 spsk. sukker pr. person og lidt god olivenolie. Massér igen det hele sammen. Lad kålsalaten stå og hvile, til den skal spises senere. 

bagekartofler
30 min.
Sprøde kartofler
Gør kartoflerne klar, så de kan komme i airfryeren, så snart stegen er færdig:
Skræl evt. kartoflerne, og skær dem i ensartede både. Skyl og tør derefter kartoflerne i et viskestykke.

Kom kartoflerne i en passende skål, og hæld så lidt neutral olie og salt på. Ryst det hele godt sammen.

Læg kartoflerne i AF skuffen, og giv dem 15-25 min. ved 180 grader, til de er gyldne og møre. Ryst gerne skuffen et par gange undervejs.

 

mayonnaise
75 min.
Anretning

Som vist! Smør hver side af bollerne med et tyndt lag af mayonnaise. Skær stegen i skiver og fordel i burgerbollerne, top med lidt rødkålssalat og bolletoppen. Server resten af kålsalaten og de sprøde kartofler på siden. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?