Flammkuchen er noget af det skønneste. Nyd den straks, den kommer ud af ovnen.
Hvis I er flere der spiser med, kan I med fordel begynde at spise, selvom der kun er et par af jeres flammkuchen klar.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 240 grader, varmluft (eller så varmt som muligt). Sæt gerne en eller flere plader i ovnen eller en bagesten, hvis du har.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Snit løg i tynde skiver, og forårsløg fint (gem lidt af den grønne top til servering).
Rul pizzadejene ud på bagepapir, og smør dem med creme fraiche. Top med løg, forårsløg og bacon. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag 1-2 flammkuchen ad gangen. Byt gerne rundt på deres placering ca. halvvejs i bagetiden, og bag i 8-12 min., eller til de er sprøde og gyldne.
Anret salaten på et lille fad. Skær tomaterne i mundrette chunks, og snit rødløget fint. Top begge dele på salaten. Dryp med olivenolie og balsamico, og krydr med salt og peber lige inden servering.
Skær flammkuchen i stykker, så de er lige til at nappe. Top med det grønne af forårsløgene, og servér straks med salat til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften