Fisk: Fileterne krydres med salt. Fold fileterne så de bliver lige tykke over det hele. Skær evt. 1 eller 2 snit i hver filet uden at skære igennem og fold siderne sammen. Hæld hvidvin, fløde og fond i en gryde og bring det i kog. Placer fileterne forsigtigt i bunden af gryden og lad det småsimre i ca. 5-7 min. afhængig af størrelse (gem kogelagen til sauce).
Frikassé: Forårsløg, der er skåret i stave, ærter (som er bælget) og finthakket hvidløg kommes i en gryde sammen med lidt vand og en smørklat. Lad det småkoge i ca. 3-5 min. Tilsæt spinat og lad det koge til spinaten falder sammen. Væden sigtes fra og retten smages til med salt, peber og finthakket skalotteløg.
Sauce: Tag fisken op af gryden og hold den varm. Kog saucen ind til den får en cremet konsistens (jævn evt. med maizena). Smag til med citronsaft, salt, peber og lidt hakket dild.
Server retten sammen med nye små kartofler.
Tip til tilbehør: Kikærtemousse: 100 g kikærter sættes i blød natten over. Koges i nyt vand tilsat salt indtil de er godt møre. Blendes sammen med persille, 1 fed hvidløg, salt og peber.
Kommentarer og forslag til opskriften