0

Mikael Christensen, Kopp og Ko

"Professionelt og ordentligt" har altid været Mikael Christensens varemærke . Både i hans profession som kok, som forpagter af Rosdahls og som forfatter til blandt andet Danmarks bedste fiskekogebog i 2003 - "Mikael Christensens Fiskekogebog". Det er derfor heller ikke uden grund, at han er dybt engageret i arbejdet omkring det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.

Mikael Christensen, Kopp og Ko

Kopp og Ko i Hals

Som Frederikshavnerdreng var det ikke ligefrem unaturligt, at Mikael Christensens liv kom til at stå i fiskens tegn. I de 15 år, hvor han har arbejdet på nogle af de bedste restauranter i ind- og udland, har fisken haft en helt speciel plads. For fisk og skaldyr giver nogle af de fineste gastronomiske oplevelser - men er samtidig en udfordring til kokken om at yde sit bedste.

En fisk, der ikke fanges, transporteres, forædles, opbevares, tilberedes og serveres med nødvendig respekt og faglig stolthed, sladrer omgående. Den smager, lugter eller præsenterer sig dårligt. Skal fisken vise sig fra sin bedste side, kræver det, at alle, der har den i hænderne, fra den er fanget, til den ligger på tallerknen, udfører arbejdet professionelt og ordentligt.

Kokkens CV

Mikael stod i lære på Stena Hotellet i Frederikshavn i perioden 1993-1997, og med kokkebeviset i hånden fik Mikael arbejde på Restaurant pakhuset i Skagen. Også Restaurant Saison i Hellerup har nydt godt af Mikaels køkkenkundskaber, men i vinterperioderne rejser han for det meste til udlandet for at søge inspiration. Han rejser gerne til fjerne mål - såsom Caribien og Singapore. Mikael har også været produktdirektør hos Royal Greenland og executive chef på Brøndums Hotel i Skagen. Senest har Mikael startet sin egen restaurant i Hals: Kopp og Ko. 

For mange kokke...

Ordsproget: For mange kokke fordærver maden har ikke vundet indpas i Singapore. I hvert fald ikke på den franske gourmetrestaurant hvor Mikael Christensen har arbejdet. Her var der ansat ikke mindre end 10 kokke til 28 gæster. Med lidt hurtig hovedregning har du allerede konstateret, at hver kok kun har skullet koncentrere sig om 2,8 gæster. Der må siges at være service og "gourmet" i særklasse!

Kogebog

"Professionelt og ordentligt" har altid været Mikael Christensens varemærke . Både i hans profession som kok, som forpagter af Rosdahls og som forfatter til blandt andet Danmarks bedste fiskekogebog i 2003 - "Mikael Christensens Fiskekogebog". Det er derfor heller ikke uden grund, at han er dybt engageret i arbejdet omkring det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.

For Mikael Christensen har det altid været vigtigt at kunne se sine kunder i øjnene og vide, at han har leveret varen. Det gælder om hele tiden at aflæse kundens behov og levere det "lidt mere". Det giver loyale kunder, og loyale kunder er ambassadører. Og det er jo det, det hele handler om.

Opskrifter af Mikael Christensen, Kopp og Ko:

Ingen opskrifter