0

Forårsbruschetta med parmaskinke, asparges, pocheret æg og avokado (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bræk de træede ender af aspargeserne - de kasseres - og giv resten et hurtigt opkog i letsaltet vand. Befri avokadoerne for skal og sten og blend kødet helt glat sammen med citronsaft, lidt salt og peber. Rør cremefraichen i og smag til. Kog 2 l vand op i en stor gryde og kom eddike og 1 tsk. salt i. Slå et æg ud i en kop og lad det forsigtigt glide ned i vandet - gentag med de resterende 3 æg. Lad æggene pocheret lige under kogepunktet i 2-3 min. til hviden lige har sat sig. Tag den forsigtigt op med en hulske og dyp dem kortvarigt i koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Rist de 4 skiver brød gyldne og sprøde og lad dem køle lidt af. Smør dem med et tykt lag avokadocreme og læg skinken på. Fordel aspargeserne ovenpå og top med et æg - skær en revne i, så blommen kan sive. Drys med lidt fintsnittet forårsløg og server straks som for- eller frokostret.

Kommentarer og forslag til opskriften