0

Forårsklassiker: Rygeostsalat med agurk og radiser (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær kødet i fine tern. Drys med salt og lad dem trække lidt. Bland rygeost, mayonnaise og cremefraiche og krydr med lidt hvid peber. Skyl agurkerne fri for salt, og dup dem tørre inden de blandes i ostecremen. Skær radiserne i tynde skiver, vend dem i og drys evt. med klippet purløg. Server straks med fx bornholmske rugkiks, til en skive røget laks eller som topping på en kartoffelmad.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.