Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rist sesamfrø på en tør pande til de begynder at poppe og er gyldne. Knus dem let, med lidt salt, i en morter
Rør kødet sejt med lidt salt, og rør farsen med en lille smule af krydderimixet og halvdelen af ingefæren, der er fintrevet. Tilsæt evt. 0,5 æg pr. pers., du laver mad til.
Form til små kødboller på størrelse med en lille golfbold (3-5 pr. pers.), og steg kødbollerne på en pande med varm neutral olie, til de er gyldne og sprøde.
Kom lidt af krydderimixet (pas på det er ret markant i smagen, så smag dig frem!) på panden med kødbollerne sammen med det sidste fintrevede ingefær og soyasauce. Smag saucen til med salt og sukker samt sesamolie.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler på et mandolinjern (eller riv dem på den grove side af et rivejern).
Skær forårsløg i ultra-tynde strimler (brug også de grønne toppe).
Kom begge dele i en skål, massér lidt fint salt i, og vend med lidt lys eddike og god olivenolie.
Som vist på billedet.
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Kundekommentarer ()