0

Frankfurter med kartoffelmos rørt med ristede løg dertil sennepsstuvede porrer

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflersmørmælkristede løg
1 min.
Kartoffelmos

Skræl, skyl og del kartoflerne i ensartede stykker. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart de er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt mælk og en stor smørklat, til den får en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Rør lige før servering alle de ristede løg i. 

porrertimianhvidløgdijon sennep
15 min.
Timian-stuvede porrer

Skær bund og top af porrerne, og kassér evt. grimme blade. Flæk porrerne på langs, og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Del porrerne i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Sautér dem i lidt olivenolie og smør sammen med plukket og hakket timian  finthakket hvidløg (brug halvdelen af hvidløget. Krydr med salt og peber. Når porrerne er bløde uden at have taget farve, tilsættes piskefløden, og det hele koges ind et par minutter til fløden tykner. Smag til med salt og peber og en generøs skefuld sennep (evt. grov) hvis du har - kan udelades.

Skagenfood frankfurterhvidløg
25 min.
Pølser

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at stege ved medium til lav varme og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 12-15 min. at stege en pølse perfekt. 

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?