0
Frankfurter med kartoffelmos rørt med ristede løg dertil timianstuvede porrer

Frankfurter med kartoffelmos rørt med ristede løg dertil timianstuvede porrer

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerristede løg
1 min.
Kartoffelmos

Skræl, skyl og del kartoflerne i ensartede stykker, og kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt.

Hæld vandet fra, når de er helt møre, og damp dem tørre på blusset.

Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt mælk og en stor smørklat, til den får en passende konsistens.

Smag til med salt og peber.

Rør lige før servering 2/3 af de ristede løg i. 

porrertimianhvidløg
15 min.
Timian-stuvede porrer

Skær bund og top af porrerne, og kassér evt. grimme blade. Flæk porrerne på langs, og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Del porrerne i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm, og sautér dem i lidt olivenolie og smør sammen med plukket og hakket timian og finthakket hvidløg. Krydr med salt og peber.

Når porrerne er bløde, uden at have taget farve, tages de af varmen. 

Smag til med salt og peber og en generøs skefuld sennep (evt. grov), hvis du har (kan udelades).

Skagenfood frankfurter
25 min.
Pølser

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde.

Et godt fif er, at stege ved medium til lav varme, og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 12-15 min., at stege en pølse perfekt. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste ristede løg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.