0
Frankfurter med kartoffelmos rørt med ristede løg dertil timianstuvede porrer

Frankfurter med kartoffelmos rørt med ristede løg dertil timianstuvede porrer

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerristede løg
1 min.
Kartoffelmos

Skræl, skyl og del kartoflerne i ensartede stykker, og kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt.

Hæld vandet fra, når de er helt møre, og damp dem tørre på blusset.

Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt mælk og en stor smørklat, til den får en passende konsistens.

Smag til med salt og peber.

Rør lige før servering 2/3 af de ristede løg i. 

porrertimianhvidløg
15 min.
Timian-stuvede porrer

Skær bund og top af porrerne, og kassér evt. grimme blade. Flæk porrerne på langs, og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Del porrerne i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm, og sautér dem i lidt olivenolie og smør sammen med plukket og hakket timian og finthakket hvidløg. Krydr med salt og peber.

Når porrerne er bløde, uden at have taget farve, tages de af varmen. 

Smag til med salt og peber og en generøs skefuld sennep (evt. grov), hvis du har (kan udelades).

Skagenfood frankfurter
25 min.
Pølser

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde.

Et godt fif er, at stege ved medium til lav varme, og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 12-15 min., at stege en pølse perfekt. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste ristede løg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?