0
Fransk løgsuppe med bagt havkat/kuller og Bavnehøj oste-toast

Fransk løgsuppe med bagt havkat/kuller og Bavnehøj oste-toast

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløghvidløgtimianhavkatfilet uden skind
1 min.
Forberedelse

Skræl løg og hvidløg, og snit løgene så fint som muligt - brug gerne et mandolinjern. Finthak hvidløg. Pluk og hak timian.

grøntsags bouillonFransk løgsuppe krydderi
10 min.
Løgsuppe

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Kom en generøs klump smør i en stor tykbundet gryde sammen med lidt olivenolie. Sautér timian, løg og hvidløg af ved svag varme sammen med krydderiblandingen, indtil du har lækre, bløde og lysebrune løg. De må ikke branke, så tag dig god tid. Det må gerne tage 15-20 min. Når løgene er bløde, tilsættes 2 spsk. god lys eddike pr. person. Hvis du har et skvæt tør hvidvin eller endnu bedre tør sherry, er det NU du skal komme det i suppen. Kog eddiken (og vinen) næsten helt væk. Tilsæt 3 dl. vand pr. person sammen med bouillonen. Lad suppen simre i mindst 30 min. Skum evt. urenheder fra, og smag suppen til med salt og peber. Top evt. lidt vand på. Der skal være ca. 3 dl færdig løgsuppe pr. person, når den er færdig.

Fif: kom evt. en eller to ekstra bouillonterninger ved, hvis du kan lide smagen endnu dybere og kraftigere. 

Fif med fif på: Kan du lide den let røgede smag, og har du 1 eller 2 skiver bacon liggende, kan du med fordel skære den i bittesmå tern, og sautere den af sammen med løgene. 

Bavnehøj ostenPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
45 min.
Oste-toast

Del bollerne, og dryp skærefladen med lidt god olivenolie. Kom dem i et ildfast fad, og riv osten over. Bag bollerne sprøde og gyldne i den forvarmede ovn.

havkatfilet uden skind
50 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, krydr med salt og peber og kom dem i et smurt ildfast fad. Dryp lidt god olivenolie over fisken, og bag den i 8-12 minutter ved eftervarmen fra ostetoastene (skru ovnen ned på 200 grader).

60 min.
Anretning

Kom fisken i suppen, øs suppen over i tallerkener, og kom oste-toast oveni suppen.

 

 

Bonusinfo

Fransk løgsuppe krydderi indeholder:

50% urtebouillon, 25% sød paprika, 15% sort peber, 10% laurbærblade

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?