Fried chicken er SUPER populært - både hos mig og mine unger.
Du kan lægge kyllingen i kærnemælk dagen før, og sætte den i køleskabet, eller lade den marinere kort ved stuetemperatur, inden du steger den.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 250 grader, gerne varmluft.
Skrub kartoflerne, skær dem i slanke både, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie, og drys med salt. Sæt dem straks i ovnen - det er okay, hvis den ikke er helt varm. Bag kartoflerne ca. 30 min., til de er gyldne og møre.
Del kyllingelårene ved leddet, og kom dem i en frysepose eller en stor skål med kærnemælk, 1 tsk. eddike pr. lår, salt og peber. Lad dem marinere kort på køkkenbordet, eller natten over på køl.
Sæt panden med låg over med 2-3 cm olie, og varm den op.
Fyld 2 spsk. hvedemel pr. kyllingelår i en stor frysepose, kom kyllingen i posen, og ryst det hele grundigt rundt.
Steg kyllingen ved medium varme under låg i ca. 10-12 min. på den ene side. Tag låget af panden, vend kyllingen, og steg den på den anden side i ca. 8-10 minutter, eller til den er gylden og gennemstegt. Afdryp den på en rist, og drys med salt.
Rør mayonnaisen med 1-2 spsk. lys eddike, lidt fint revet hvidløg og 1-2 tsk. sukker.
Snit kålen, vend den med dressingen, og smag til.
Anret rucola på et lille fad, skær peberfrugten i tern, og halvér tomaterne. Anret dem på salaten, dryp med olie og eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering.
Servér sprød kylling med salat, kartofler og slaw. Giv evt. ketchup eller BBQ sauce til, hvis du har.
Kundekommentarer ()