0
Fried chicken med coleslaw  og søde kartofler

Fried chicken med coleslaw og søde kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Du kan med fordel komme kyllingen i kærnemælk dagen i forvejen, og opbevare den på køl natten over. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hele kyllingelårkærnemælksøde kartofler
1 min.
Kylling og søde kartofler

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Del lårene ved leddet, så du får 2 stykker pr. pers. Kom dem i en frysepose med kærnemælk og salt, og lad dem trække i 5-10 min. på køkkenbordet, eller natten over på køl. 

Skrub kartoflerne, skær dem i slanke både, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp med olivenolie og salt, og bag dem i 25-30 min. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

8 min.
Fried chicken

Varm 5-7 cm olie op i en dyb pande. 

Fyld 1 spsk. mel og 1/4 tsk. bagepulver pr. pers i en frysepose. Kom kyllingen i, og ryst, så den er dækket af mel.

Steg kyllingen på den ene side under låg i ca. 12-15 min. Vend kyllingen, og steg den på den anden side i ca. 8-12 min., eller til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt, og afdryp den på en rist.

 

spidskålgulerøddermayonnaisehvidløg
20 min.
Coleslaw

Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (smalle stave) eller skrå skiver. 

Rør en dressing af mayonnaise, 1-2 tsk. lys eddike og 1/2 tsk. sukker  pr. pers. 

Vend kål og gulerødder med dressingen, og smag til med revet hvidløg, salt, peber og evt. mere syre eller sukker. 

27 min.
Anretning

Servér sprød kylling med søde kartofler og slaw. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.