Du kan med fordel komme kyllingen i kærnemælk dagen i forvejen, og opbevare den på køl natten over.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Del lårene ved leddet, så du får 2 stykker pr. pers. Kom dem i en frysepose med kærnemælk og salt, og lad dem trække i 5-10 min. på køkkenbordet, eller natten over på køl.
Skrub kartoflerne, skær dem i slanke både, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp med olivenolie og salt, og bag dem i 25-30 min. Vend gerne rundt i dem undervejs.
Varm 5-7 cm olie op i en dyb pande.
Fyld 1 spsk. mel og 1/4 tsk. bagepulver pr. pers i en frysepose. Kom kyllingen i, og ryst, så den er dækket af mel.
Steg kyllingen på den ene side under låg i ca. 12-15 min. Vend kyllingen, og steg den på den anden side i ca. 8-12 min., eller til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt, og afdryp den på en rist.
Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (smalle stave) eller skrå skiver.
Rør en dressing af mayonnaise, 1-2 tsk. lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers.
Vend kål og gulerødder med dressingen, og smag til med revet hvidløg, salt, peber og evt. mere syre eller sukker.
Servér sprød kylling med søde kartofler og slaw.
Kundekommentarer ()