0
Fried rice med svinekød og hvidkål
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi:  556kcal

Fedt: 20,1g

Kulhydrat: 52,6g

Protein: 37,4g

Kostfibre: 7,5g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune rissalt
1 min.
Risen

Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt, kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

hvidløggulerod
3 min.
Grøntsagerne

Pil hvidløget og skyl grøntsagerne grundigt. Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Snit kålen i strimler og hak hvidløget groft.

skinkekød i strimlerolie
10 min.
Stegning

Varm en pande eller en wokgryde op ved høj varme. Steg kødet i 2 min i 1 spsk. olie, uden at røre for meget rundt i gryden. Tag kødet op af gryden, tilsæt grøntsagerne og steg i 3 min under omrøring. Hvis man laver mad til flere end to, kan man med fordel stege grøntsagerne over flere omgange.

æg2limeSød chilisaucetamari/soya
15 min.
Æggemasse

Slå ægget ud i en skål og tilsæt limesaft, sweet chili og soyasovs. Rør det sammen til en homogen masse.

20 min.
Stegte ris

Når grøntsagerne er stegt færdig, tages de op af gryden. Tilsæt yderligere 1 tsk. olie og steg risen i 3 min under omrøring. Skru ned for blusset og tilsæt grøntsagerne, kødet og æggemassen til gryden. Rør sammen, indtil ægget lige har sat sig.

30 min.
Anretning

Fordel retten i dybe tallerkener og hæld evt. ekstra soya og limesaft henover.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?