Næringsfordeling pr. person
Energi: 556kcal
Fedt: 20,1g
Kulhydrat: 52,6g
Protein: 37,4g
Kostfibre: 7,5g
Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt, kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Pil hvidløget og skyl grøntsagerne grundigt. Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Snit kålen i strimler og hak hvidløget groft.
Varm en pande eller en wokgryde op ved høj varme. Steg kødet i 2 min i 1 spsk. olie, uden at røre for meget rundt i gryden. Tag kødet op af gryden, tilsæt grøntsagerne og steg i 3 min under omrøring. Hvis man laver mad til flere end to, kan man med fordel stege grøntsagerne over flere omgange.
Slå ægget ud i en skål og tilsæt limesaft, sweet chili og soyasovs. Rør det sammen til en homogen masse.
Når grøntsagerne er stegt færdig, tages de op af gryden. Tilsæt yderligere 1 tsk. olie og steg risen i 3 min under omrøring. Skru ned for blusset og tilsæt grøntsagerne, kødet og æggemassen til gryden. Rør sammen, indtil ægget lige har sat sig.
Fordel retten i dybe tallerkener og hæld evt. ekstra soya og limesaft henover.
Kundekommentarer ()