0
Fried rice med basilikumdeller og stegt kinakål

Fried rice med basilikumdeller og stegt kinakål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Jordnødder, Sesam, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune ris
1 min.
Risene

OBS: Man kan med fordel lade risene ligge i blød i 1 time, før man koger dem for at aktivere klistreevnen i risene. 

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende. 

basilikumcitrongræshvidløgkinakålplantefars - vegansk farsristet sesamolie
5 min.
Grøntsagerne og dellefarsen

Pil hvidløget og skyl kål, citrongræs og basilikum. 

Hak citrongræs og kål i fine strimler, hak hvidløg fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen. Hak halvdelen af basilikummen fint, og bland det i plantefarsen sammen med sesamolien og halvdelen af citrongræsset.

æg2nam pla (fiskesauce)Lys eddike
20 min.
Stegning

Varm en wok eller stor teflonpande op ved middelhøj varme.

Form ca. 4 boller pr. person af dellefarsen, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på 2 sider. 

Tag dellerne op af panden, og steg kålet i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt risene, og steg i yderligere 3 min. Tilsæt efterfølgende hvidløg og det sidste citrongræs, og steg i yderligere 1 min. Skru lidt ned for varmen, slå æggene ned i panden, og tilsæt samtidig fiskesauce og lidt lys eddike. Rør godt rundt, og smag efterfølgende til med salt, peber og eddike.

30 min.
Anretning

Fordel retten i dybe skåle, og top med dellerne og basilikummen. 

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Næringsindhold pr. person:

Energi:
506 kcal
Fedt:
24,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
56,1 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
3,5 g
Protein:
15,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?