
OBS: Man kan med fordel lade risene ligge i blød i 1 time, før man koger dem for at aktivere klistreevnen i risene.
Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende.
Pil hvidløget og skyl kål, citrongræs og basilikum.
Hak citrongræs og kål i fine strimler, hak hvidløg fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen. Hak halvdelen af basilikummen fint, og bland det i plantefarsen sammen med sesamolien og halvdelen af citrongræsset.
Varm en wok eller stor teflonpande op ved middelhøj varme.
Form ca. 4 boller pr. person af dellefarsen, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på 2 sider.
Tag dellerne op af panden, og steg kålet i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt risene, og steg i yderligere 3 min. Tilsæt efterfølgende hvidløg og det sidste citrongræs, og steg i yderligere 1 min. Skru lidt ned for varmen, slå æggene ned i panden, og tilsæt samtidig fiskesauce og lidt lys eddike. Rør godt rundt, og smag efterfølgende til med salt, peber og eddike.
Fordel retten i dybe skåle, og top med dellerne og basilikummen.
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften