OBS: Man kan med fordel lade risene ligge i blød i 1 time, før man koger dem for at aktivere klistreevnen i risene.
Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende.
Pil hvidløget og skyl kål, citrongræs og basilikum.
Hak citrongræs og kål i fine strimler, hak hvidløg fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen. Hak halvdelen af basilikummen fint, og bland det i plantefarsen sammen med sesamolien og halvdelen af citrongræsset.
Varm en wok eller stor teflonpande op ved middelhøj varme.
Form ca. 4 boller pr. person af dellefarsen, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på 2 sider.
Tag dellerne op af panden, og steg kålet i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt risene, og steg i yderligere 3 min. Tilsæt efterfølgende hvidløg og det sidste citrongræs, og steg i yderligere 1 min. Skru lidt ned for varmen, slå æggene ned i panden, og tilsæt samtidig fiskesauce og lidt lys eddike. Rør godt rundt, og smag efterfølgende til med salt, peber og eddike.
Fordel retten i dybe skåle, og top med dellerne og basilikummen.
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
Kundekommentarer ()