Sæt ovnen til 200 grader og læg løgene hele på en bradepande dækket med bagepapir. Bag løgene i ca. 10 min. til de er møre, når der trykkes let på dem.
Pil hvidløget hak det groft. Sigt vandet (men gem det) fra bønnerne, og varm en kasserolle op ved middel varme. Steg hvidløget i 1 tsk. olie pr. person i 30 sek under omrøring. Tilsæt bønnerne og steg videre i 1 min. Tilsæt oreganoen og blend bønnerne med en stavblender til en blød masse ligesom en blød kartoffelmos og smag til med salt.
Skyl tomaterne, korianderen og chilien grundigt under vand. Skær tomaterne ud i små tern og hak chilien og korianderen groft (hvis ikke det skal være for stærkt, kan man med fordel sortere kernerne fra chilien) og kom det hele op i en skål.
Når løgene er bagt og har kølet lidt, pilles skrællen af, skæres i grove stykker og blandes med resten.
Tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person og smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme. Pil kødet fra hinanden i trævler ligesom pulled pork.
Hæld 1 tsk. olie pr. person i panden og steg kødet i ca. 2 min. på hver side til det får en gylden, sprød overflade.
Fordel frijoles i dybe tallerkener med kød og salsa henover.
Kundekommentarer ()