0
Frikadeller med appelsinsalat og piccalilly dressing

Frikadeller med appelsinsalat og piccalilly dressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekødægløg
1 min.
Rør frikadellefarsen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom kødet i en skål, og rør det sejt med 1/4 tsk. salt pr. pers.

Riv løget på den grove side af et rivejern, og kom det i skålen sammen med æg og 1/2 spsk. hvedemel pr. pers.

Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.

bagekartofler
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

græsk yoghurt, 10%Piccalilly
15 min.
Rør dressingen

Kom yoghurt og piccalilly i en skål, og smag til med salt og peber.

appelsinspidskål
20 min.
Skær salaten

Skræl appelsinen, og skær den i tynde skiver.

Hak spidskålen i tynde strimler, overfør den til en skål, og vend med lidt eddike, olivenolie, salt og peber.

Anret på et fad, og top med appelsinskiverne.

25 min.
Steg frikadellerne

Form 3 frikadeller pr. pers., og steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme i ca. 3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Servér frikadellerne med de stegte kartofler, appelsinsalat og piccalilly dressing.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
695 kcal
Fedt:
34,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,8 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
9,8 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
38,4 g