0
Frikadeller med bagte forårsløg og tomater

Frikadeller med bagte forårsløg og tomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser fra Puysalt
1 min.
Linserne

Forvarm ovnen til 225 grader. Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er helt bløde.

forårsløgsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailtimianolivenolie, ekstra jomfrubalsamicosort peber
3 min.
Bagt grønt

Pil forårsløget, og skyl tomaterne og timianen. Bank lidt på forårsløgene med skaftet af en kokkekniv, så de bliver mere fleksible og skær dem i mindre stykker. Kom dem op i et ildfast fad med tomaterne og timianen, hæld 1/2 spsk. olivenolie og 2 spsk. balsamico pr. person henover. Krydr med salt og peber, og læg forårsløgene og timianen ind i mellem tomaterne, så det hele er blandet godt sammen. Bages i ca. 20 min, til løg og tomater har fået godt med farve.

solsikkekerner
15 min.
Solsikkekernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

hakket grisekød 6-9%hvedemel
20 min.
Frikadellerne

Kom kødet op i en skål, og rør det sejt med 0,5 tsk. salt pr. person. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel og rør, til farsen er homogen.

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie og evt. lidt smør i ca. 3 min. på hver side.

rosiner
25 min.
Linserne

Når grøntsagerne er bagt færdige, tilsættes linserne, solsikkekernerne og rosinerne, og det hele vendes godt rundt. Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér de lune frikadeller med linserne og grøntsagerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
18,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
51 g
heraf sukkerarter:
10 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
46,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?