Sæt ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og rødbederne, skyl dem grundigt og skær dem i ca. 2x2 cm tern. Spred ternene ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i en ½ spsk. olie pr. person krydr med salt. Bag rodfrugterne i ca. 20 min. til de får en gylden overflade og en blød midte.
Rør kødet sejt med 1/2 tsk. salt pr. person og form 4 frikadeller pr. person og læg dem op på en ny bageplade dækket med bagepapir. Bag frikadellerne ca. 8 min før servering, så de får en brun overflade og er tilberedte i midten.
Pil bladene fra stokken på salaten og skyl den grundigt sammen med tomaterne, agurken og purløget og afdryp for vand. Riv salaten i mundretter stykker, og skær tomaterne og agurken ud i grove tern. Hak purløget så fint som muligt.
Bland 2 tsk. olivenolie og ½ tsk. sennep, ½ tsk. eddike pr. person, purløget og lidt salt og peber pr. person i en skål.
Vend salaten i vinaigretten lige før servering.
Server frikadellerne sammen med de bagte og rodfrugter og salaten.
Kundekommentarer ()