0
Frikadeller med bagte søde kartofler/rødbeder og egebladssalat

Frikadeller med bagte søde kartofler/rødbeder og egebladssalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerrødbederolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Rodfrugterne

Sæt ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og rødbederne, skyl dem grundigt og skær dem i ca. 2x2 cm tern. Spred ternene ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i en ½ spsk. olie pr. person krydr med salt. Bag rodfrugterne i ca. 20 min. til de får en gylden overflade og en blød midte.

hakket kalv & flæsk
10 min.
Frikadellerne

Rør kødet sejt med 1/2 tsk. salt pr. person og form 4 frikadeller pr. person og læg dem op på en ny bageplade dækket med bagepapir. Bag frikadellerne ca. 8 min før servering, så de får en brun overflade og er tilberedte i midten.

egebladssalattomaterpurløg1agurkolivenolie, ekstra jomfrueddikesennepsort peber
20 min.
Salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og skyl den grundigt sammen med tomaterne, agurken og purløget og afdryp for vand. Riv salaten i mundretter stykker, og skær tomaterne og agurken ud i grove tern. Hak purløget så fint som muligt.

Bland 2 tsk. olivenolie og ½ tsk. sennep, ½ tsk. eddike pr. person, purløget og lidt salt og peber pr. person i en skål.

Vend salaten i vinaigretten lige før servering.

30 min.
Anretning

Server frikadellerne sammen med de bagte og rodfrugter og salaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
537 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,68 g
Kulhydrat:
50,2 g
heraf sukkerarter:
34,8 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
31 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?