Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom kødet i en skål, og rør det sejt med 1/4 tsk. salt pr. pers.
Riv løget på den grove side af et rivejern, og kom det i skålen sammen med æg og 1/2 spsk. hvedemel pr. pers.
Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kom yoghurt og piccalilly i en skål, og smag til med salt og peber.
Skræl appelsinen, og skær den i tynde skiver.
Hak spidskålen i tynde strimler, overfør den til en skål, og vend med lidt eddike, olivenolie, salt og peber.
Anret på et fad, og top med appelsinskiverne.
Form 3 frikadeller pr. pers., og steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme i ca. 3 min. på hver side.
Servér frikadellerne med de stegte kartofler, appelsinsalat og piccalilly dressing.
Kommentarer og forslag til opskriften