Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
Kom kødet i en skål og rør det sejt med 1/4 tsk. salt. Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i skålen sammen med æg og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kom yoghurten og piccalillyen i en skål og smag til med salt og peber.
Skræl appelsinen og skær i tynde skiver.
Hak spidskålen i tynde strimler og overfør til en skål. Vend med lidt eddike, olivenolie, salt og peber. Anret på et fad og top med appelsinen.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér frikadellerne med kartoflerne, salaten og dressingen.
Kundekommentarer ()