0

Frikadeller med dampede hvide asparges, stegt spidskål og mezzekartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflermezze krydderi
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med krydderiblandingen og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

hakket kalv & flæskægskalotteløghvedemel
5 min.
Rør farsen

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Kom kødet i en skål og rør det sejt med 1/4 tsk. salt. Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i skålen sammen med æg og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.

spidskål
15 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved høj varme. Skær kålen i mundrette stykker.

Steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., indtil det får godt med farve. Overfør til en stor skål.

20 min.
Steg frikadellerne

Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.

hvide aspargeskrystal karl
25 min.
Damp aspargesene

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skræl aspargesene, skær dem i mundrette stykker og kog dem i ca 1-2 min, indtil de er møre og sigt vandet fra.

Overfør til den stegte kål, smag til med salt og peber og top med revet ost.

30 min.
Anretning

Server frikadellerne med kartoflerne og salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel