Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skyl æblet, og skær det i tern. Skyl estragonen, afdryp for vand, og hak den fint. Kom begge dele op i en skål, hæld yoghurten og 1 tsk. sennep pr. person i, og smag til med salt.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skyl broccolien grundigt, skær den ud i mundrette stykker. Ved at skrælle selve stokken med en kniv, kan denne også bruges.
Kog broccolien i ca. 3 min., indtil den er mør, men stadig har et godt bid. Lad den dampe lidt af, og vend stykkerne i ½ spsk. olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
Pil løget, og hak det fint.
Kom kødet op i en skål, og rør det sejt med en kvart tsk. salt pr. person. Tilsæt ½ spsk. hvedemel, hakket løg og skagen secret-krydderiet, og rør til farsen er lind og ensartet.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér dellerne sammen med de kogte kartofler, broccolien og yoghurtdressingen.
Kundekommentarer ()