Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i rigeligt godt saltet vand, til de er møre. Pil dem evt., hvis du gider.
Skræl gulerødderne, og skær dem i stænger. Lad dem ligge i koldt vand, til du skal spise.
Skær de kogte kartofler i tern.
Rør en dressing af mayonnaise, creme fraiche, fintsnittet purløg (brug det halve her) og finthakkede rødløg. Smag til med salt, peber, lidt lys eddike, lidt sukker samt sennep.
Sørg for at smage den godt til - kartoflerne trækker lidt smagen ud af dressingen.
Vend dressing og skårede kartofler sammen, og smag til igen.
Lun dellerne på en pande i lidt neutral olie og/eller smør i 2-3 min. på hver side.
Som vist på billedet. Drys med det sidste purløg og server evt. lidt gulerodsstænger på siden.
Kundekommentarer ()