Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.
Kom kødet i en skål og rør det sejt med 1/4 tsk. salt. Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i skålen sammen med æg og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skyl og skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i 30-35 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Kog bønnerne i 5-7 min. og lad dem dampe af i en sigte efterfølgende.
Hæld yoghurten i en skål og tilsæt revet hvidløg og finthakket persille.
Smag til med salt og peber.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér dellerne med kartoflerne, yoghurten og bønnerne.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()