0
Frikadeller med rødbedetzatziki, sesamfrø og nye kartofler

Frikadeller med rødbedetzatziki, sesamfrø og nye kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Bag bederne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær bederne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag bederne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i bederne undervejs for en jævn stegning.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hakket kalv & flæskæghvedemel
15 min.
Lav frikadellerne

Kom kødet i en skål sammen med æg, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.

hvidløgsesamfrøgræsk yoghurt 2 %
25 min.
Rør tzatzikien

Kom yoghurten i en skål,  og krydr den med revet hvidløg, salt og peber.

Vend bederne i lige før servering, og top med sesamfrø.

30 min.
Anretning

Servér frikadellerne med rødbedetzatziki og kartofler.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
20,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
57,2 g
heraf sukkerarter:
23,7 g
Kostfibre:
8,2 g
Protein:
41,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?