Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær bederne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag bederne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i bederne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kom kødet i en skål sammen med æg, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.
Kom yoghurten i en skål, og krydr den med revet hvidløg, salt og peber.
Vend bederne i lige før servering, og top med sesamfrø.
Servér frikadellerne med rødbedetzatziki og kartofler.
Kundekommentarer ()