Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i rigeligt godt saltet vand, til de er møre. Pil dem evt. hvis du gider.
Snit rødkålen så fint du kan, brug gerne et mandolinjern.
Kog rødkålen op i rigeligt godt saltet vand i ca. 2 min. Hæld rødkålen i en sigte, og lad den dryppe godt af.
Kom den afdryppede rødkål tilbage i gryden, du kogte det i, og kom 1/2 dl eddike på pr. pers., du laver mad til.
Sæt låg på, og kog igennem ved høj varme i 2-3 min. Vend rundt et par gange undervejs.
Tilsæt nu 50 g sukker pr. pers., du laver mad til, og lad kålen simre i 10-15 min. og gerne længere, jeg lader kålen småsimre indtil væsken næsten er kogt ind til en tyk sirup (her skal du passe på den ikke brænder på til sidst!)
Smag til med salt og sukker.
Fif: du kan pifte din rødkål op med alt eller nogle af følgende ingredienser, hvis du mod på det, og har noget af det stående:
Kog sovsen op, og smag til med salt og peber.
Lun dellerne på en pande i lidt neutral olie og/eller smør i 2-3 min. på hver side.
Som vist på billedet.
Vend de kogte kartofler med en smule smeltet smør og hakket persille.
Kundekommentarer ()