0
Frikadeller med stuvede blomkål, gulerødder og kartofler

Frikadeller med stuvede blomkål, gulerødder og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

frikadeller fra Bodebjerg
1 min.
Frikadeller

Lun frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 2-3 min. på hver side.

blomkålsmå kartoflergulerødderfløde 38% (piskefløde)kruspersille
2 min.
Stuvet blomkål, gulerødder og kartofler

Skræl gulerødder, og skær dem i tern.

Del blomkål i små buketter, og skær kartoflerne i små tern.

Kom kartofler, blomkål og gulerødder i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til. Kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre.

Kom kartofler, gulerødder og blomkål i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).

Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr pers., du laver mad til. Bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra gulerødder, blomkål og kartofler. Kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog det hele igennem igen i 2 min. under omrøring. Pas på det ikke brænder på!

Tilsæt blomkål, gulerødder og kartofler, kog igennem igen, og smag til med salt og peber. Kom til sidst hakket persille i. 

25 min.
Anretning

Som vist på foto.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?