Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Lun frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 2-3 min. på hver side.
Skræl gulerødder, og skær dem i tern.
Del blomkål i små buketter, og skær kartoflerne i små tern.
Kom kartofler, blomkål og gulerødder i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til. Kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre.
Kom kartofler, gulerødder og blomkål i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).
Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr pers., du laver mad til. Bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra gulerødder, blomkål og kartofler. Kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog det hele igennem igen i 2 min. under omrøring. Pas på det ikke brænder på!
Tilsæt blomkål, gulerødder og kartofler, kog igennem igen, og smag til med salt og peber. Kom til sidst hakket persille i.
Som vist på foto.
Kundekommentarer ()