Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Lun frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 2-3 min. på hver side.
Del blomkål i små buketter.
Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.
Kom begge dele i en gryde, tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., og kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre.
Kom kartofler og blomkål i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).
Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr. pers., bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra blomkål/kartofler.
Kog godt igennem, og tilsæt fløden. Kog det op igen, og kom ærter i sovsen. Kog det hele igennem i 2 min. under omrøring. Pas på det ikke brænder på!
Tilsæt så blomkål og kartofler, kog igennem, og smag til med salt og peber.
Kom til sidst hakket persille i.
Som vist på foto.
Kommentarer og forslag til opskriften