0
Frikadeller med stuvet blomkål, ærter og kartofler

Frikadeller med stuvet blomkål, ærter og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

frikadeller fra Bodebjerg
1 min.
Frikadeller

Lun frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 2-3 min. på hver side.

blomkålsmå kartoflerærter, frostfløde 38% (piskefløde)kruspersille
2 min.
Stuvet blomkål, ærter og kartofler

Del blomkål i små buketter, og skær kartoflerne i kvarte. Kom i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til. Kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre.

Kom kartofler og blomkål i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).

Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr pers., du laver mad til. Bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra blomkål/kartofler. Kog godt igennem, og tilsæt fløden. Kog det op igen, og kom ærter i sovsen. Kog det hele igennem i 2 min. under omrøring. Pas på det ikke brænder på! Kom blomkål og kartofler i, kog igennem, og smag til med salt og peber. Kom til sidst hakket persille i. 

25 min.
Anretning

Som vist på foto.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?