0
Frikadeller med stuvet kål, gulerødder og kartofler

Frikadeller med stuvet kål, gulerødder og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

frikadeller fra Bodebjerg
1 min.
Frikadeller

Lun frikadellerne på en pande i lidt brusende smør i 2-3 min. på hver side.

hvidkålkartoflergulerødderfløde 38% (piskefløde)kruspersille
2 min.
Stuvet kål, gulerødder og kartofler

Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i tern. Snit kålen.

Kom gulerødder og kartofler i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til.

Kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre, kom kålen i, og kog i yderligere 2 min. - igen under låg.

Kom grøntsagerne i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).

Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr pers., du laver mad til. Bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra kål/kartofler. Kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog godt igennem igen- Pas på det ikke brænder på!

Kom grøntsagerne i, kog igennem, og smag til med salt og peber. Kom til sidst hakket persille i. 

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?