Skrub kartoflerne godt, kog dem møre og pil dem. Rens forårsløgene og skræl aspargeserne fra lige under hovedet og ned til roden. Bræk den træede ende af - de kasseres - og skær aspargeserne og forårsløgene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Kog aspargeserne lige netop møre, ca. 5 min., i 4½ dl letsaltet vand - kom forårsløgene ved de sidste 2 min. Dræn grøntsagerne, men gem kogelagen og tilsæt bouillonterningen. Smelt smørret i en gryde og kom hvedemelet ved. Rør kogelagen/bouillonen i lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er cremet og glat. Kom kartofler, asaprges og forårsløg ved sammen med salt, peber, fløde og gerne finthakket dild. Varm frikasséen igennem - den må ikke koge - og smag til. Server til fx stegt kylling, frikadeller eller en kalvesteg.
Kommentarer og forslag til opskriften