0

Frillice med bønner, tomater, tuncreme og ristede mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne, del dem på midten med et skråt snit og giv dem et 2-3 min. opkog i letsaltet vand. Dræn, overhæld med koldt vand og dryp godt af. Skær tomaterne i kvarte og hak mandlerne groft. Blend tun og creme fraiche sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i bidder. Anret salaten på et fladt fad og fordel bønner og tomater ovenpå. Dryp med tuncremen og drys med mandler. Server til fx kalvesteg eller kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.