0

Frillicesalat med bagte jordskokker, pærer, rødløg og citrondressing (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt og skær dem i kvarte på den lange led. Vend dem med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og gyldne ved 175 grader, 20-25 min. Skyl imens salaten, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Halver pærerne, fjern kernehuset og skær kødet i tynde både. Pil løget og snit det i tynde skiver. Riv 1 tsk. skal af citronen og pres 3 spsk. saft henover. Kom honning og 2 spsk. olie ved, krydr med salt og peber og pisk det hele godt sammen. Smag til med honning og citronsaft. Bred salaten ud på et fladt fad. Fordel de lune jordskokker ovenpå og drys med pærebåde og løgringe. Dryp dressingen over og server straks til fx langtidsbraiseret nakkekam, en frikadelle, lammekølle eller bagt fisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?