0

Frillicesalat med bagte vilde tomater, sprød agurk, feta og oliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver tomaterne, vend dem med lidt olie, presset hvidløg, oregano, salt og peber og læg dem i et lille fad. Bag dem ved 125 grader i ca. 30 min. til de er let gyldne og lad dem køle lidt af. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne væk og snit kødet i mundrette bidder. Pisk 4 spsk. olivenolie, balsamico, sukker, salt og peber sammen til en dressing, smag til og vend agurkebidderne deri. Skyl salaten, dryp den godt af og riv den i mundrette stykker. Anret salaten på et fad og fordel de bagte tomater, marinerede agurker, feta og oliven ovenpå. Dryp med den resterende dressing fra agurkerne og server straks til alle typer af kød og fisk.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?