Pil tomaterne af stilkene og skær rødløgene i brede både. Pres hvidløget, rør det med olie, oregano, salt og peber og dryp olien over tomater og løg. Vend det forsigtigt rundt, så løgene ikke går fra hinanden. Bag grøntsagerne ved 175°C i 10-15 min. til de løgene lige er møre. Skyl salaten, slyng den tør og bræk i mundrette stykker. Bred det ud på et fladt fad og fordel de bagte tomater og lg henover. Dryp med pesto og server straks til stegt eller grillet kød, fisk eller fjerkræ.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften