0

Frillicesalat med råsyltede rabarber, gedeost og kandiserede mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start dagen før! Dag 1: Skær bladene af rabarberstænglerne og kasser. Rens stænglerne og snit dem i ½ cm tykke skiver. Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud. Vend rabarberne med 2½ dl sukker, vanillekorn og –stang og lad det trække på køl natten over. Dag 2: Hæld væden fra rabarberne op i en gryde, kog det stille og roligt ind til en sirup og lad det køle af. Kom 1 dl sukker på en pande sammen med 5 spsk. vand og lad det smelte. Kom mandlerne ved, rist dem under omrøring til de kandiserer og er gyldne og køl af på bagepapir. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Snit løgtoppen fint og dryp gedeosten af (olien kan bruges til stegning, pastaretter mv.). Pisk 3 spsk. rabarbersirup med olie og eddike og smag til med salt og peber. Anret salaten på et fladt fad. Drys rabarber henover, læg klatter af gedeost ovenpå og dryp dressingen over. Top med lidt snittet løgtop og grofthakkede kandiserede mandler og server straks som frokostret eller som tilbehør til kalv, kylling eller lam. Den resterende rabarbersirup kan serveres som læskedrik med danskvand i, på pandekager, græsk yoghurt eller vanilleis etc.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?