0

Frillicesalat med råsyltede rabarber, grønne asparges, gedeost og karamelliserede mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start dagen før! Dag 1: Skær bladene af rabarberstænglerne og kasser. Rens stænglerne og snit dem i ½ cm tykke skiver. Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud. Vend rabarberne med 2½ dl sukker, vanillekorn og –stang og lad det trække på køl natten over. Dag 2: Hæld væden fra rabarberne op i en gryde, kog det stille og roligt ind til en sirup og lad det køle af. Kom 1 dl sukker på en pande sammen med 5 spsk. vand og lad det smelte. Kom mandlerne ved, rist dem under omrøring til sukkeret smelter og karamelliserer - det tager lidt tid, så vær tålmodig og varsom. Køl helt af på bagepapir og hak dem groft. Bræk den træede ende af aspargeserne - de kasseres - og damp toppen knapt møre i letsaltet vand. Køl straks af i koldt vand og snit dem i 2 cm skrå bidder. Skyl salaten, slyng den tør, bræk den i mundrette bidder og dryp gedeosten af. Pisk 3 spsk. rabarbersirup med olie og eddike og smag til med salt og peber. Anret salaten på et fladt fad. Drys asparges og rabarber henover, læg klatter af gedeost ovenpå og dryp med dressingen. Top med de grofthakkede mandler og server straks som frokostret eller som tilbehør til kalv, kylling eller lam. Den resterende rabarbersirup kan serveres som læskedrik med danskvand i, på pandekager, græsk yoghurt eller vanilleis etc.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?