0

Frillicesalat med ristet rødløg, brændte figner og stegt feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær fetaen i skiver og lad den trække i letmælken i ca. 15 min. Del løget i i knold og top. Skær knodlen i tynde både og rist dem på panden i lidt hed olie. Skru ned for varmen, kom balsamico og sukker på og lad det koge ind om løgene. Tag løgene af panden og lad dem køle lidt af. Snit løgtoppen i fine tynde skiver. Skyl salaten slyng den tør og pluk i mundrette bidder. Skær de brændte figner i kvarte. Bred salaten ud på et fladt fad og fordel figner og løg ovenpå. Varm en teflonpande rigtig godt op og steg fetaen hårdt i lidt olie, ca. ½ min. på hver side. Læg straks osten over på salaten, dryp med lidt ekstra olie og drys med løgtop. Server straks til gris, okse eller lam.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.