0
Frisk hvilling/kullerfilet med kartofler og svampecreme

Frisk hvilling/kullerfilet med kartofler og svampecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvillingfilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på begge sider, og læg til side.

kartofler
3 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge). Vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

løgmarkchampignonspersilleoliesaltsort peber
10 min.
Svampepure

Pil løget, og skyl svampene og persillen grundigt. Hak løget og persillen groft, og skær svampene i halve.

Varm en kasserolle op til middelvarme, og steg løget i 2 tsk. olie under omrøring i 3 min. Tilsæt svampene, og lad dem stege/dampe i 10 min under låg.

Pureen blendes med en stavblender. Fløden tilsættes lidt efter lidt, indtil pureen får den rette konsistens. Tilsæt persillen, og smag til med salt og peber.

radiserrødt æbleolieeddikesort peber
20 min.
Æbler og radiser

Skær top og bund af radiserne, og skyl dem grundigt sammen med æblet. Skær radiserne i kvarte og æblet i grove tern. Vend dem i 2 tsk. olie og 1 tsk. eddike, og krydr med salt og peber.

25 min.
Fisken

Varm en pande op til høj varme. Tilsæt 2 tsk. olie pr. person, og steg fisken i 3-4 min på skindsiden, til de har taget godt med farve. Giv dem evt. et let tryk, så skindet kommer helt ned mod panden de første 30 sek af stegningen. Når fiskefileterne har stegt på skindsiden, vender du dem om og steger dem færdig i ca. 30 sek på kødsiden.

30 min.
Anretning

Læg en skefuld svampepure i bunden af en dyb tallerken, anret kartofler og makrel henover, og top med æbler og radiser. 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
524 kcal
Fedt:
20,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
17,4 g
Kostfibre:
6,75 g
Protein:
33,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?