0

Frisk fettuccine med blomkål, bacon og ærter (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sæt en gryde letsaltet vand over til pastaen. Del blomkålen i små buketter og skær de ikke for tykke stokke i skiver. Riv brødkrummer på den grove side af rivejernet og hak hvidløgene. Varm lidt olie op i en dyb pande, rist brødkrummerne gyldne deri og lad den dryppe af på køkkenrulle. Tør panden af og kom baconternene på. Rist dem gyldne og knapt sprøde og tilsæt så hvidløg, blomkål, salt og peber. Rist videre til kålen har taget lidt farve, hæld fløden på og lad det simre til fløden er kogt ind til en cremet sauce. Kog imens pastaen som anvist på pakken. Vend drænet pasta og ærter sammen med kål og bacon. Server straks drysset med de ristede brødkrummer og friskhøvlet parmesan og giv en fyldig grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.